DelClose

Sulautumisia Danske Investin rahastoissa

Finanssivalvonnan vahvistamat sulautumiset tulevat voimaan 20.11.2024. Sulautumiset eivät edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä.

Danske Invest Rahastoyhtiö Oy ("Rahastoyhtiö") yksinkertaistaa rahastovalikoimaansa. Tavoitteena on kasvattaa hallinnoitavien rahastojen keskimääräistä kokoa vähentämällä asiakkaita vähemmän kiinnostavien rahastojen määrää. Tällä pyrimme parantamaan rahastojen hallinnoinnin ja sijoitustoiminnan tehokkuutta.

Finanssivalvonta on hyväksynyt 22.8.2024 Rahastoyhtiön laatiman, yhteensä kahta sulautumista koskevan, sulautumissuunnitelman täytäntöönpanon. Sulautumissuunnitelman mukaisesti rahastot sulautuvat 20.11.2024 vastaanottavaan rahastoon. Sulautumiset koskevat seuraavia sijoitusrahastoja:
 

SULAUTUVA SIJOITUSRAHASTO VASTAANOTTAVA SIJOITUSRAHASTO
Sijoitusrahasto Danske Invest India Sijoitusrahasto Danske Invest
Kehittyvät Markkinat Kestävä Tavoite
Sijoitusrahasto Danske Invest
Itä-Eurooppa Konvergenssi
 
Sulautumiset eivät edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä, eikä niistä aiheudu veroseuraamuksia Suomessa yleisesti verovelvollisille rahasto-osuudenomistajille.
 
Rahastojen osuudenomistajilla on oikeus lunastaa tai vaihtaa omistamansa rahasto-osuudet ilman lunastus- tai vaihtopalkkiota antamalla toimeksiannon viimeistään 19.11.2024 ennen rahastojen sääntöjen mukaista päiväkatkoa. Lunastuksesta ja vaihdosta aiheutuu normaalit veroseuraamukset. Sulautumisen jälkeen sovelletaan vastaanottavan rahaston palkkioita.
 
Danske Invest Rahastoyhtiö Oy informoi rahasto-osuudenomistajia sulautumisista myös kirjeitse sekä verkkosivuillaan osoitteessa danskeinvest.fi.
 
Vastaanottavan rahaston riskit ja ominaisuudet ilmenevät tarkemmin rahaston säännöistä, rahastoesitteestä ja avaintietoasiakirjasta. Pyydämme osuudenomistajia tutustumaan sääntöihin, rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan, jotka ovat saatavissa kaikista Danske Bankin konttoreista, asiakaspalvelusta 0200 2580 (pvm/mpm) ma–pe klo 9–16 ja osoitteesta danskeinvest.fi.
 
Danske Invest Rahastoyhtiö Oy

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.